Edellisvuonna lempiruokaani Puertossa olivat chocos, pienet vaaleat mustekalat. Söin niitä lähes aina ruokaillessani ravintolassa. Sitten kiintiö tuli täyteen. Tänä vuonna äyriäiset ovat olleet suosikkejani, etenkin katkaravut ja simpukat.
Tässä eräänä iltana kävimme vanhaa linja-autoasemaa vastapäätä olevassa Mazaroco -cafeteriassa, jossa olen aiemmin maistanut gambas al ajillo, katkarapuja valkosipuliöljyssä.
Nyt tilasin simpukat, mejillones.
Seuraavana iltana tekaisin simpukkamunakkaan kotona.
Simpukat escabeche -kastikkeella (öljy-viinietikka) ovat herkkua.
Käyköhän niin, että simpukkakiintiöni tulee sekin täyteen? Sitten siirryn hummeriin, jota olen viimeksi saanut Nicaraguassa 80-luvulla. Langosta al ajillo, siitä on jäänyt hyvä makumuisto!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti