torstai 19. huhtikuuta 2012

Hospital Universitario de Canarias

Tänään kävin Lagunan yliopistosairaalassa. Nyt en omassa asiassani, vaan ystävälle tulkkina. Menimme päivystyslähetteellä Urgencian kautta.

Ensin kysyttiin kuitenkin neuvoa "vanhalta puolelta".

Silmäklinikka löytyi uudesta lasipalatsista.

Saimme vuoronumeron.

Seurasimme tarkkaan monitoria, jossa vuoronumerot ilmoitettiin. Numerolapulla ei kuitenkaan ollut mitään merkitystä, sillä meidät kutsuttiin sisään ilman sitä. Nuori lääkäri oli ystävällinen, asiallinen ja  ammattitaitoinen. Uusi lääkitys löytyi.

Sairaala oli suuri, potilaita oli paljon ja henkilökuntaa ainakin tämän käynnin perusteella riittävästi. Kaikki toimi joustavasti. Lähtiessä näimme, kuinka helikopteri laskeutui katolle, tuoden ilmeisesti kiireellistä potilasta hoitoon. 

Mainittakoon vielä, että uuden hallituksen leikkaukset aiheuttavat sen, että potilaiden maksut lääkkeistä nousevat. Eläkeläiset joutuvat maksamaan julkisessa terveydenhuollossa 10% lääkkeiden hinnasta ja työssäkäyvät 50%. Lääkkeet ovat kuitenkin täällä huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Julkinen terveydenhoito säilyy, ainakin toistaiseksi, maksuttomana.

Suomi korvaa Espanjalle kansalaistensa terveydenhuollosta aiheutuvat maksut, samoin esim. Saksa. Sen sijaan Iso-Britannia ei korvaa mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti