tiistai 13. joulukuuta 2011

Polvi oireilee

Artroosipolveni alkoi yhtäkkiä temppuilla: kipeytyi ja turposi ja kävely kävi mahdottomaksi ilman tukea. Yhden yön tuskailin ja valvoin. Sunnuntaiaamuna sitten oli lähdettävä päivystykseen (Urgencias - vanha terveyskeskus - Calle Doctor Ingramilla, vanhan guagua-aseman ja vanhustentalon jälkeen). Onnuin sisälle tarjeta sanitariani kanssa ja pääsin heti lääkärin puheille. Pikainen tutkimus ja hoitajalta piikki pakaraan.Sain myös kipulääkkeitä. Etorikoksibi minua hieman huolettaa: koksibeilla voi olla vakavia haittavaikutuksia. Ja glucosaminin hyödystä kiistellään.


Toisenkin yön kipuilin: aamulla menin Casco Botanicon terveysasemalle oman lääkärini Carmen Elisan luo. Ajan sain varaamatta sitä etukäteen.


Jalka ei kestänyt juurikaan varata kivun takia, pyörätuoli oli tarpeen hississä ja käytävillä.


Tässä tutussa paikassa Carmen Elisan ovella odottelin jonkin aikaa. Tutkimus - kipulääkeinjektio - ja röntgenlähete.
Keskiviikkona polvi kuvataan.

Tämän oman kokemukseni perusteella hoito oli asiallista, joustavaa ja ystävällistä. - Ja myös Suomessa noudatettavien Käypä hoito -suositusten mukaista. Olen kuullut Teneriffan terveydenhuollosta vain hyviä kommentteja: toivottavasti tuleva politiikka ja uusi hallitus ei puutu terveydenhuoltoon!


2 kommenttia:

  1. Toivotaan että saat polvesi kuntoon pian.

    Hyviä vointeja sinulle Riitta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos toivotuksista Tarja! Harmi, kun jää pikkujoulutanssit tanssimatta!

    VastaaPoista