Eilen oli viininkorjuupäivä La Floridassa Vicenten tilalla. Koska oli tulossa kuuma päivä, rypäleiden poiminta oli alkanut jo aamulla varhain.
Kun saavuimme paikalle, rypäleet oli jo puristettu sammioon. Tässä viini alkaa käymään ilman mitään lisäaineita, raaka-aineena on pelkkä rypälemehu.
Rypäleterttujen rangat saadaan pois puristusvaiheessa.
Talon isäntä oli pannut sian lihoiksi.
Alkupaloiksi saimme chicharrones, öljyssä käristettyjä sian kylkipaloja, maukkaita ja sopivan suolaisia.
Suuressa kattilassa kiehuivat papas bonitas.
Emännän tekemä salaatti ja kotitekoinen mojo (joka ei nyt tullut kuvaan) olivat herkullisia - ricissimo!
Chuletat ja bistecit, kyljykset ja pihvit tarjolla.
Talon viiniä - viimevuotista - oli vielä jäljellä ja se oli tammitynnyrissä saanut lisää makua. Queso blancoa - valkoista juustoa - oli pöydässä myös.
Isäntäväki avaa lähiaikoina viinitilallensa guachinchen, sinne kannattaa mennä syömään.
Nyt kyllä herahti vesi kielelle. Makoisia kokemuksia;)
VastaaPoista